Remoska

Remoska

  • 16. 1. 2021
Zdroj: remoska.eu

Naším přínosem pro zkvalitnění přípravy jídel je malá elektrická přenosná trouba s ohřevem shora zvaná REMOSKA. Název pochází ze zkratky závodu (revize, elektro, montáže, opravy, servis). Inspirace pocházela ze Švédska, ale finální český výrobek byl vylepšen i funkcí pečení a získal tak svůj patent.

Nápad rozvinul Oldřich Homuta a se svými spolupracovníky ho stále vylepšoval. První remoska se jmenovala HUT (Homuta, Uher, Tyburec).  

Příprava jídla v Remosce je velmi snadná a podstatou je, že nevysušuje jídla v ní připravovaná. Každý uživatel tvrdí, že kuře pečené v normální troubě nesnese srovnání s kuřetem připraveným v Remosce.

Remoska se začala vyrábět ve Zdicích a když se osvědčila byla výroba přesunuta do Ondřejova. Nakonec byla postavena úplně nová továrna v Kostelci nad Černými Lesy. V roce 1991 byla výroba zastavena. Bylo vyrobeno 2,7 mil. kusů.

Nová historie se začala psát o pár let později v roce 1994, kdy ochrannou známku Remosky koupili pánové Blažek a Uličník. Novou firmu založili ve Frenštátě pod Radhoštěm, následně koupili licenci firmy DuPont na postřik teflonovou vrstvou a od té doby Remoska dobyla svět a vyváží se do desítek států světa.

Pokud máte nápad, o jakém přínosu vědy či vynálezu bychom na našich stránkách měli napsat, dejte nám vědět na info@srdceceska.cz

Sdílejte tento článek